Marjo Boxman

 

 

 

 

 

 

 

 

Opening in KCN galerie

Opening tentoonstelling 'Beleving' met werk van Nina Sesic Fisher, Koos Ket, Gina Gerritsen en Iris Zoric.

 

Marjo inhaar toga ondertekent huwelijksakte

 

 

 

 

 

 

 

 
Wie is Marjo Boxman...
   
 

Een enthousiast schrijfster van interviews en verhalen voor boeken en tijdschriften. Marjo tekent levensverhalen op, ze is een geboren vertelster, ze schrijft haar teksten, verhalen en toneelstukken met veel respect voor de geïnterviewde, maar ook met humor en met een goed oog voor detail. Meer dan twaalf jaar werkte zij als correspondent van een lokale krant, waarin ze de verhalen van de inwoners van Nieuwegein optekende.

Marjo heeft een groot talent in het beschrijven van wat zij waarneemt. Of het nu gaat om de belevenissen tijdens de spuitwedstrijden van de vrijwillige brandweer, de herinneringen van een wijkverpleegster, de hersenspinsels van een beeldend kunstenaar, het levensverhaal van een zestig jarig huwelijkspaar of de toekomstverwachtingen van de trainer van een rolschaatsvereniging, Marjo beschrijft in geuren en kleuren wat ze ziet en hoort.
Dankzij haar grote invoelendheid en haar talent mensen zich snel op hun gemak te laten voelen, wint ze tijdens interviews al snel het vertrouwen.

Journalistieke prijs
Een landelijke journalistieke prijs, uitgaande van het Wegener Concern werd Marjo Boxman toegekend in 2006.
Maatstaven daarbij waren o.a. opvallende en uitzonderlijke producties, die bekeken werden op Journalistiek-ambachtelijke kwaliteit. De sleutelbegrippen dienden daarbij ‘betrokken, verrassend, herkenbaar, bereikbaar en begrijpelijk’ te zijn.
Marjo kreeg deze prijs voor de serie ‘Wat schaft de pot’, een zelfbedachte, originele benadering van zowel allochtone, als Nederlandse inwoners van Nieuwegein. Het werd een serie persoonlijke portretten van de multiculturele samenleving van Nieuwegein, waarbij zowel letterlijk als figuurlijk een aantrekkelijk kijkje in de multiculturele keuken werd gegeven. De serie liet negen maanden lang iedere week een nieuw verhaal zien.

Presentatrice
Marjo spreekt gemakkelijk. Zomaar voor de vuist weg, of met een speech die speciaal voor een gelegenheid geschreven is. Met haar gevoel voor humor en een knipoog naar drama, opende zij vele tentoonstellingen en kunstexposities.

Daarnaast is zij een veel gevraagd spreekster bij begrafenissen en huwelijken. Zij presenteert ook grotere jaarlijkse evenementen. Zo was zij tien jaar lang de presentatrice van het Nieuwegeinse Smartlappenfestival en is zij al vijftien jaar lang een van de drijvende krachten bij de Internationale Dag van de Vrouw in Nieuwegein.

haarlijn

Dansdocent Marjo Boxman
Marjo Boxman is al achtien jaar actief bezig met Sacred Dance. Zij is gediplomeerd dansdocente sinds 2007, na een driejarige opleiding in het Ausbildungsinstitut Meditation des Tanzes in Vallendar, Duitsland, onder leiding van Friedel Kloke-Eibl. Als Marjo een van haar enthousiaste en bezielde danslessen geeft, staat vooral het verhaal en de symboliek achter de passen en gebaren centraal.Huwelijken

Voor de Gemeente Utrecht werkt Marjo als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, waarbij haar talenten als interviewer de volle kans krijgen. Met de warme, diepgemeende interesse in mensen die zij heeft, ziet ze kans de huwelijksspeeches die ze schrijft op een zeer persoonlijke manier in te vullen.

Meer hierover>> Klik hier